Egy víztoronyban minden szoba panorámás

Ingatlantájoló.hu 2019.11.30 15:30:06

És ha elmondjuk, hogy mindez az óceán partján van…


 

Huntington Beach egyik ikonikus épülete a Csendes-óceán partján álló víztorony, mely a 40-es években azért épült, hogy a városon keresztül haladó vasúti forgalmat ellássa. A csaknem 30 és fél méter magas épület ma egy több mint 325 nm-es luxusotthonnak ad helyet panorámával az óceánra, Los Angeles belvárosára és a Catalina-szigetre. Pedig a 80-as években még el akarták bontani.

Kép forrása: tripadvisor.com

Szerencsére azért a helyi lakosság összefogott a megmentéséért, és 1986-ban egy professzor lakást alakított ki benne. 2017-ben Scott Ostlund vásárolta meg az épületet és nagy felújításba fogott, amire már csak azért is szükség volt, hogy megmentse a víztornyot, hiszen a termeszek már majdnem felemésztették.

Kép forrása: zillow.com

Három hónapon keresztül 70 ember dolgozott azon éjjel-nappal, hogy a víztorony eredeti állapotát visszaállítsák, és egy álomszép luxuslakást alakítsanak ki belsejében. A külseje így megőrizte eredeti jellegét, belső tereiben azonban már a mai kor igényei szerint alakították ki a 4 hálószobás, 3 és fél fürdőszobás lakást, melynek természetesen minden szobája panorámás.

Kép forrása: zillow.com

A lakás dekorációjában persze mindenütt megtalálhatók az épület múltjára utaló jelek, például hordók, vászon zsákok, vagy a kisvonatok, amik a mennyezeten futnak körbe egy sínpáron.

Kép forrása: tripadvisor.com

Kép forrása: zillow.com

A körpanorámának köszönhetően minden hálószobában az ágyban fekve élvezhetjük a kilátást, de a legnagyobb élményt kétségtelenül a körbeüvegezett terasz nyújtja, ahol egy jakuzzi is helyet kapott egy bár és egy beépített borhűtő társaságában. A konyha pedig nagyon trendi fehér metrócsempével, piros konyhaszekrényekkel és kiegészítőkkel büszkélkedhet.

Képek forrása: zillow.com

Bár ritkaságnak számít, Magyarországon is találhatunk víztorony lakást. Ebben a ferencvárosi víztoronyban egy 2 és fél szobás lakást alakítottak ki, és épp eladó.

Még több képért kattintson a fotóra!

Ennek a zalacsányi kúriának az udvarán pedig kutak és egy víztorony biztosítja a vízellátást.

Még több képért kattintson a fotóra!

 

 

Hozzászólások